Vit choklad-kladdkaka
Jag är egentligen inget jättefan av vit choklad, men har länge tänkt tanken att prova baka min älskade favoriträtt kladdkakan i vitt-format, så här är försöket. Gott, väldigt gott, men föredrar nog ändå klassisk kladdkaka. Men absolut god och något nytt för smaklökarna ;)
Du behöver
2 ägg
2 dl socker
100 gr smör
100 gr vit choklad
Skalet och saften av en lime (jag tog 2cl lime på flaska istället, men det var i snålaste laget, kunde haft lite till)
2 1/2 dl vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar. Rör till en jämn smet. Rör sedan ner smöret och chokladen i äggsmeten. Riv skalet av en lime, endast det gröna skalet ska komma med och pressa ut saften. Blanda ner i smeten. Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska inte få någon färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den. Servera kladdkakan med lättvispad grädde och hallon eller jordgubbar, mums!