Chokladigt.blogg.se

Jag bloggar om mitt chokladbak i olika former. Choklad är gott.

Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

Publicerad 2014-07-27 20:43:00 i Allmänt,

Senaste nyårsmiddagen fick denna lilla goding bli till efterrätt. Pannacotta är ju alltid pannacotta.

Pannacotta

  • 1 gelatinblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk mjölk

Marinerade bär

  • 4 dl bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär
  • 2 - 2 1/2 tsk strösocker
  • 1 lime
  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
  2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
  3. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
  4. Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg den i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
  5. Garnera pannacottan med bär precis förre servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela