Toblerone-mousse
Ingredienser:
200gram toblerone
2 ägg
3 dl vispgrädde
1 msk flytande honoung
Lite olja
Hallon till granering, om man vill
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med honungen. Häll i en skvätt olja om den blir för tjock. Den ska vara rinnig som en smet.
Låt svalna litegrann.
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med honungen. Häll i en skvätt olja om den blir för tjock. Den ska vara rinnig som en smet.
Låt svalna litegrann.
Vispa grädden fluffig.
Vispa äggen fluffigt i en annan skål.
Vispa äggen fluffigt i en annan skål.
Lite i taget så rör du ihop chokladen med äggen, rör hela tiden så att det blandas till en chokladsmet.
Sen tar du lite grädde i taget och vänder ner i smeten, vänd så lite som möjligt men ändå så det blandar sig.
Häll i portionsskålar/glas och låt stå svalt ett par timmar i kylskåpet.
Servera gärna med hallon på.
Du kommer inte bli besviken.
Du kommer inte bli besviken.

