Chokladigt.blogg.se

Jag bloggar om mitt chokladbak i olika former. Choklad är gott.

MIdsommartårta!

Publicerad 2015-06-29 21:41:00 i Allmänt,

 Inte den godaste tårtan jag gjort, men helt okej....

Ingredienser

 Tårtbotten

  • 110 g smör
  • 2 1/3 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dubbeldaim (à 56 g)
  • smör + ströbröd till formen

Fyllning

  • 5 gelatinblad
  • 1/2 l jordgubbar
  • 3 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde

Garnering

  • 1 l jordgubbar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
  3. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
  5. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
  6. Mixa jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré.
  7. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
  8. Värm 1/10 av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
  9. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
  10. Toppa tårtan med rensade jordgubbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela